Илон Мъск мести "Space X" и "X" в Тексас заради закон в Калифорния

Законът е относно трансджендър учениците, забраняващ на училищния персонал да разкрива информация за сексуалната ориентация или половото самоопределение на учениците, ако не дадат съгласие

Илон Мъск
Илон Мъск Източник: Creativecommons

Милиардерът Илон Мъск каза, че ще премести централите на компаниите "Space X" и "X" от Калифорния в Тексас. По думите му първата отива "Старбейз", Тексас, където компанията изстрелва ракетите си, втората - в Остин.

 

Така Мъск протестира срещу влезлия в сила в понеделник закон в Калифорния за трансджендър учениците, забраняващ на училищния персонал да разкрива информация за сексуалната ориентация или половото самоопределение на учениците, ако не дадат съгласие. Целта е борба срещу дискриминацията.

 

"Преди около година дадох ясно на губернатора Нюсъм да разбере, че подобни закони ще принудят семейства и компании да напуснат Калифорния, за да защитят децата си", пише Мъск.

Още от "Бизнес и финанси"

Лъчезар Борисов: Към днешна дата твърдо само ПП ГЕРБ се замисли за инфлацията

За съжаление моите прогнози се сбъднаха - в резултат на изпуснатата енергийна инфлация се стигна до огромен ръст на цените на храните, стигна се до ръст и рискове в промишлеността

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени