Илон Мъск пусна в Украйна сателитната интернет услуга Starlink

Милиардерът откликна на призив на украински министър

Илон Мъск
Илон Мъск Източник: Creativecommons

Милиардерът откликна на призив на украински министър В отговор на молба от украински министър, Илон Мъск написа в Twitter в събота, че неговата група SpaceX е активирала сателитната интернет услуга Starlink в Украйна и че компанията изпраща оборудване в страната, предаде АФП. "Услугата Starlink вече работи.

 

Други терминали са на път", посочи шефът на Tesla и SpaceX в социалната мрежа. Така хората в Украйна вече имат достъп до бърза стабилна сателитна интернет система.  Това прави невъзможно за Русия да деактивира напълно украинския достъп до интернет без кибератака на чужди центрове за данни.

 

 

Десет часа по-рано украинският вицепремиер Михаил Федоров предизвика милиардера в социалната мрежа, като го помоли да предостави на Украйна станции на Starlink. "Докато се опитвате да колонизирате Марс, Русия се опитва да окупира Украйна! Ако вашите ракети успешно се приземяват от космоса, руските ракети бомбардират митните жители на Украйна!

 

Молим ви да предоставите на Украйна станции Starlink", написа в събота сутринта министърът. Той също така призова Илон Мъск да насърчи "здравомислещите руснаци" да се противопоставят на тяхното правителство.

 

SpaceX в петък пусна втора пратка от около 50 спътника Starlink, за да осигури интернет връзка за клиенти по целия свят. В събота не беше ясно как потребителите в Украйна имат наземни възможности да получат услугата.

Още от "Бизнес и финанси"

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса ще разберем тази неделя в Младежкия международен център в Бургас

Темата "Ерата на AI и финансовите възможности" ще потопи участниците в света на финансовата грамотност и изкуствения интелект с участието на невероятния Александър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени