Изпращат фалшиви имейли от името на НАП

Като подател на фалшивото електронно писмо е посочен частен съдебен изпълнител Стефан Петров

НАП
НАП Източник: НАП

Фалшиви имейли за образувани изпълнителни дела за непогасени задължения към Национална агенция за приходите се разпространяват отново в интернет, съобщават на сайта на НАП.

От агенция предупреждават, че към имейл писмото има прикрепен един файл, съдържащ зловреден код. При отварянето му, компютърът на получателя може да бъде заразен с вирус, който да открадне лични и финансови данни.

 

Като подател на фалшивото електронно писмо е посочен частен съдебен изпълнител Стефан Петров, като се визуализира следният електронен адрес. От кантората на Стефан Петров са категорични, че не са изпращали имейли с подобно съдържание до длъжници на НАП. От НАП предупреждават, че това представлява класическа форма на "фишинг" атака, чрез която се цели опит за кражба на лична информация в интернет - потребителски имена за достъп, пароли, банкови сметки и т. н.

Още от "Бизнес и финанси"

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Близо 16 млн. лв. ще бъдат инвестирани за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

Започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени