Кабинетът гласува актуализацията на бюджета

В неделя от ГЕРБ заявиха, че ще подкрепят бюджета, но имат условие - да се заложат техните предложения за повече пари за общините и заплашиха с избори, вместо с ротация

Министерски съвет
Министерски съвет Източник: Zonanews

Кабинетът ще гласува актуализацията на бюджета. Част от новия дълг ще се пази като буфер за харчовете в началото на следващата година. Като параметри в новата план-сметка са заложени разходите за пенсии догодина да са над 21 милиарда лева, като почти половината от парите ще бъдат осигурени от държавния бюджет.

 

Минималната пенсия за стаж и възраст ще бъде почти 581 лв., а максималната остава 3400 лв. За сметка на това обаче и минималният, и максималният осигурителен доход ще се увеличат. Без промяна остават обезщетенията за безработица и за отглеждане на дете през втората година.

 

Предвижда се работодателите да плащат първите два, а не първите три дни от болничните. В неделя от ГЕРБ заявиха, че ще подкрепят бюджета, но имат условие - да се заложат техните предложения за повече пари за общините и заплашиха с избори, вместо с ротация.

 

От опозицията – "Възраждане”, БСП и "Има такъв народ” са категорични, че няма да подкрепят бюджета в понеделник. Днес започват и обсъжданията на бюджета за догодина между синдикати и работодатели.

Още от "Бизнес и финанси"

Зам.-министър Иван Капитанов: В максимално кратък срок ще изплатим обезщетенията на стопаните, пострадали от вчерашната

В срещата участие взеха над 30 земеделски производители от селата Зетьово, Ценово, Гита, Държава, Свобода и други населени места от Община Чирпан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени