Каримански: ИТН ще подкрепи социалната част от бюджета

Каримански е председател на комисията по бюджет и финанси

Любомир Каримански, ИТН
Любомир Каримански, ИТН Източник: Zonanews

Депутатите от "Има такъв народ" ще подкрепят социалната част от бюджета. Това заяви в кулоарите на парламента Любомир Каримански - председател на комисията по бюджет и финанси.

"Няма вариант да затрудня приемането на бюджета, ще съдействам с каквото мога. Ще го подложа на гласуване така, както народните представители в комисията по бюджет и финанси гласуват, такъв ще бъде резултатът. Първо ще се гласуват социалните мерки в бюджета за ДОО и след това социалните, така, както е в закона за държавния бюджет", каза той.

Каримански не уточни кога министрите на ИТН ще подадат оставка, но коментира, че сега не е моментът да се говори за нови избори. Той отрече партията му да е водила разговори с президента за кабинет на малцинството.

Още от "Бизнес и финанси"

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Близо 16 млн. лв. ще бъдат инвестирани за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

Започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени