КЕВР даде лиценз за търговия с природен газ на Валентин Златев

Лицензът е за 10 години

Валентин Златев
Валентин Златев Източник: Лукойл

На закрито заседание Комисията за енергийно и водно регулиране прие решение за издаване на лицензия на "Енергико Трейдинг България" ООД за "търговия с природен газ". Управител на дружеството и акционер в него е бизнесмена Валентин Златев, преди в ръководството на "Лукойл България".

 

Комисията счита, че "Енергико Трейдинг България" ООД притежава финансови, технически възможности, материални, човешки ресурси и организационна структура за осъществяване на тази дейност, съобщиха от КЕВР. В заявлението на дружеството е поискано лицензията да бъде за максималния срок от 35 години, основанието е сключен дългосрочен договор за доставка на природен газ на изходен пункт на газопреносната мрежа със стратегически клиент с национално значение.

 

КЕВР обаче издаде на "Енергико Трейдинг България" лицензия за 10 години. Мотивите: Развитието на пазара на природен газ е изключително динамично, както в България, така и в региона, и не може да бъде направена реалистична прогноза на пазарната адекватност на компания за по-дълъг период.

Още от "Бизнес и финанси"

Срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава повторно с още един месец

Целта е да се даде възможност на по–голям брой земеделски стопани да спазят нормативната уредба в сектор "Тютюн", набавяйки си необходимите документи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени