КЕВР обсъжда да поскъпне ли токът

Предлага се намаление на цените на топлоенергията в цялата страна за предстоящата една година от 1 юли - средно с 8,4%. 

Комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР)
Комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Източник: Zonanews

Комисията за енергийно и водно регулиране ще обсъжда цените на тока и парното от 1 юли. Преди седмица от регулатора съобщиха предложенията за поскъпване със средно с 1,4% на електроенергията и за поевтиняване на топлоенергията с 8,4% за страната.
 

Електрохолд
Електрохолд Източник: Zonanews

Според прогнозата в доклада на Комисията за енергийно и водно регулиране, най-голямото увеличение на електроенергията се очаква за абонатите на Електрохолд в Западна България, които ще трябва да плащат с 2,74% повече.

 

Очакваната цена за EVN в Югоизточна България е по-висока с 1,46% в сравнение с настоящия регулаторен период. За потребителите на Енерго про обаче се предлага електроенергията да поевтинее с 0,9%

 

ЕВН, EVN
ЕВН, EVN Източник: Zonanews

Намаление се предлага и на цените на топлоенергията в цялата страна за предстоящата една година от 1 юли - средно с 8,4%. 

 

Най-ниски са цените, посочени за парното и топлата вода в Бургас - с 14%, в Русе и във Враца с повече от 11%, с около 10 на сто се очаква да паднат цените в Сливен и в Разград, с около 7% за топлофикациите в София, Плевен и Перник, с близо 4% във Варна и с 2,5% във Велико Търново. 

Още от "Бизнес и финанси"

Последни новини

Най-четени