КЕВР проверява сделките на "Газов хъб Балкан" за периода 1-7 февруари

През уикенда Румен Овчаров и Румен Петков оповестиха информация за продажбата на 60 хиляди мегаватчаса природен газ от "Булгаргаз" на определени фирми

Енергийният регулатор съобщи, че започва проверка на сключени сделки на "Газов хъб Балкан". Проверката обхваща сделките между първи и седми февруари. След задълбочено проучване на всички изнесени факти и обстоятелства работната група предстои да изготви доклад за резултатите от проверката, посочва КЕВР. Едва тогава ще се решава и дали да се иска проверка за нарушения.

 

През уикенда бившите министри в тройната коалиция Румен Овчаров и Румен Петков оповестиха информация за продажбата на 60 хиляди мегаватчаса природен газ от "Булгаргаз" на определени фирми. А лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини правителството в корупционна схема, свързана с милиони "чекмеджета".

 

Енергийният министър Александър Николов се опита неумело да защити действията на новото ръководство на Булгаргаз, като каза, че сделките били сключени по законов ред. Но не опроверга нито един факт или число, изнесено от двамата Руменовци. Нито пък даде гласност за това кои са фирмите, осъществили тази газови сделки, извършени за секунди.

 

В неделя директорът на "Булгартрансгаз" потвърди, че през уикенда са се изтъргували точно 60 000 мегаватчаса природен газ.

Още от "Бизнес и финанси"

Ива Петрова: Енергийната трансформация не може да бъде успешна и устойчива без прякото ангажиране на гражданите в процес

Проектът на актуализиран Интегриран план енергетика климат определя националния принос на страната към повишената европейска цел за енергията от ВИ през 2030 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени