Китайските производители на електроника превземат виетнамския пазар

Виетнамските специалисти с познания по китайски стават все по-търсени

Information Technology
Information Technology Източник: Pixabay
Изтеглянето на производители от Китай към Виетнам променя спецификата на пазара на труда в далекоизточната страна. Виетнамските специалисти с познания по китайски стават все по-търсени.
 
Уебсайтовете за работа буквално са препълнени със свободни работни места във Виетнам. Разбира се, самото владеене на китайски език на прилично ниво не е достатъчно за успешна работа. Кандидадът трябва да овладее и специалността, необходима за работа в китайска компания, отбелязва TechNews.bg.
 
Напоследък китайските производители на електроника показват повишена активност на виетнамския пазар. Така например, GoerTek възнамерява да инвестира най-малко 400 милиона долара във виетнамската икономика и да наеме 30 000 служители.
 
Не всички от позициите изискват владеене на китайски език, но нуждата от специалисти с правилна комбинация от умения – езикови и професионални – нараства всеки ден, отбелязват наблюдателите на далекоизточния пазар.

Още от "Бизнес и финанси"

Председателят на НСИ казва в парламента, дали България е готова за еврото

Още от деня на въвеждане на еврото титулярите на сметки ще могат да теглят от тях само евро, независимо дали тегленето ще става чрез АТМ/ПОС устройство или в офиса на банка, платежна институция и други

Прочетете повече прочетете повече

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса ще разберем тази неделя в Младежкия международен център в Бургас

Темата "Ерата на AI и финансовите възможности" ще потопи участниците в света на финансовата грамотност и изкуствения интелект с участието на невероятния Александър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени