КНСБ започва национална протестна кампания за овладяване на инфлацията и излизане от икономическата криза

Началото ѝ ще бъде дадено в 13 часа в т.нар. Триъгълник на властта в София

КНСБ
КНСБ Източник: Zonanews

КНСБ започва национална протестна кампания под наслов "Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата!".

Началото ѝ ще бъде дадено в 13 часа в т.нар. Триъгълник на властта в София - пространството между сградите на Министерския съвет, Народното събрание и президентството, информира репортерът на БНР Мария Костова.

 

Синдикалната кампания ще продължи един месец и през това време ще се проведат различни акции в отделните региони на страната, по предприятия и институции. Основните искания на КНСБ са свързани с повишаване на доходите и предприемане на ефективни мерки за овладяване на инфлацията и излизане от икономическата криза.

 

При откриването на кампанията ще присъства цялото ръководство на синдиката, както и лидерите на федерациите и структурите му в страната. КНСБ настоява за мерки за насърчаване на колективното трудово договаряне, както и гарантиране на сигурност за работещите от последиците на Зелената сделка.

 

Другото основно искане на КНСБ е свързано с промени в регламентацията на така нареченото сумирано изчисляване на работното време, за което вече над 100 000 души чрез подписка изразиха своето недоволство от сега действащите текстове по темата в Кодекса на труда.

 

Ще бъде представена и визията на КНСБ за социално-икономическото развитие на България през следващите 4 години. Изготвеният от синдиката Меморандум с конкретните необходими политики във всяка една обществена сфера ще е в центъра и на предстоящите традиционни разговори на КНСБ с кандидат-депутати от основните политически сили.

 

От синдиката заявиха, че всеки участник в предстоящите парламентарни избори трябва да знае, че на първо място е грижата за хората, изправени пред невиждана през последните десетилетия криза.

Още от "Бизнес и финанси"

Премиерата на филма "Професор Димитър Добрев – патриархът на счетоводството в България" ще се излъчи на 17 април по БНТ

Документалният филм, реализиран от БНТ и финансиран от ИДЕС и УНСС, има за цел да вдъхнови младите поколения към преследването на кариера в престижната професия

Прочетете повече прочетете повече

Ива Петрова: Енергийната трансформация не може да бъде успешна и устойчива без прякото ангажиране на гражданите в процес

Проектът на актуализиран Интегриран план енергетика климат определя националния принос на страната към повишената европейска цел за енергията от ВИ през 2030 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени