Компанията Nexo ще плати глоба от $45 милиона в САЩ - с това се слага край на проверките на американските регулатори на дейността й

Това съобщи Комисията за ценни книжа и борси на Съединените щати

Комисията за ценни книжа и борси на Съединените щати
Комисията за ценни книжа и борси на Съединените щати Източник: Pinterest

Компанията Nexo се е съгласила да плати 45 милиона долара на американските регулаторни органи и ще прекрати нерегистрираното предлагане на крипто продукти.

 

Това съобщи Комисията за ценни книжа и борси на Съединените щати, която обвини Nexo, че е нарушила правилата, предлагайки продукт за крипто кредитиране.

 

За да избегне разследване на властите, основаната от българи компания ще плати 22,5 милиона долара неустойка и допълнително същият размер глоби.

 

В извънсъдебното споразумение Nexo не признава или отрича констатациите на агенцията. Компанията трябва да плати паричната санкция в рамките на 12 месеца.

 

С това се слага край на проверките на американските регулатори на дейността на Nexo, касаещи бизнеса на компанията.

Още от "Бизнес и финанси"

Отпускат близо 200 млн. лв. за саниране на многофамилни жилища в засегнатите от енергийния преход региони

Общите усилия в подкрепа на развитието и устойчивостта на българските региони бяха акцент в проведените заседания на комитета за наблюдениe на ПРР 2021-2027 г.

Прочетете повече прочетете повече

Зам.-министър Сукалински: Все повече български компании кандидатстват за финансиране от Европейския фонд за отбрана

Нашите компании са иновативни, високотехнологични, конкурентоспособни и адаптивни, могат да отговорят напълно на високите критерии и очаквания на ЕС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени