КТ "Подкрепа": Планът за възстановяване в този вид е вреден за държавата

Според президента на синдиката можем да се откажем от него

КТ "Подкрепа" (Конфедерация на труда "Подкрепа")
КТ "Подкрепа" (Конфедерация на труда "Подкрепа") Източник: Zonanews

"Планът за възстановяване и устойчивост е вреден за държавата". Това каза в предаването "Твоят ден" на NOVA NEWS Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа.

 

"Според някакви пари ни се предлага да си досъсипем държавата, най-вече нейната енергетика. Защото в него са предвидени разни неща, които ще доведат до смъртта на българската енергетика – въглищната такава", посочи като причина той.

 

Според Манолов бихме могли да се откажем парите по Плана - "тези 6-7 милиарда евра и да си запазим енергетиката, която в момента ги продуцира в рамките на по-малко от година", категоричен бе Манолов.

 

Той коментира и парите на държавата. "Твърде възможно е бюджетът за следващата година да бъде приеман през април-май по време на годината, което е абсурдно само по себе си".

 

Синдикалистът отчете като положителни поправките, направени между двете четения на бюджета, по средствата за образованието, за развитието на предприятията за градския транспорт в България, за заплати в МВР, музеите и библиотеките и в Здравната каса.

 

Това според него обаче е станало за сметка на буферите. "Сега тези буфери са намалени, завишиха им прогнозата за събираемостта и ще видим докъде ще стигне".

Още от "Бизнес и финанси"

Срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава повторно с още един месец

Целта е да се даде възможност на по–голям брой земеделски стопани да спазят нормативната уредба в сектор "Тютюн", набавяйки си необходимите документи

Прочетете повече прочетете повече

Зам.-министър Павлов: СТИВ могат да участват в процеса по привличане на висококвалифицирани кадри от трети страни

В дискусията участваха още председателят на Икономическия и социален съвет Зорница Русинова, заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров, председателят на КНСБ Пламен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Премиерата на филма "Професор Димитър Добрев – патриархът на счетоводството в България" ще се излъчи на 17 април по БНТ

Документалният филм, реализиран от БНТ и финансиран от ИДЕС и УНСС, има за цел да вдъхнови младите поколения към преследването на кариера в престижната професия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени