КЗП решава за цените на мобилните оператори

Намеренията за ръст на цените на мобилните оператори идва на фона на сделка, която разбуни духовете - покупката на "Булсатком"

Комисия за защита на потребителите (КЗП)
Комисия за защита на потребителите (КЗП) Източник: Zonanews

Комисията за защита на потребителите се събира на открито заседание заради намерението на мобилните оператори да вдигнат цените за абонаментните си планове.

 

Поща-Плевен-Виваком
Поща-Плевен-Виваком Източник: Zonanews

За трето поредно увеличение в последните три години заговориха Vivacom, Yettel и A1. Vivacom вече уведоми чрез SMS абонатите си, че увеличава с 4,7% цената на месечния абонамент за част от основните и допълнителните услуги със сметките от февруари заради инфлацията и повишените разходи за заплати и наеми.

 

Yettel
Yettel Източник: Zonanews

От Yettel заявиха, че ще повишат цените с размера на средногодишния индекс на потребителските цени за миналата година, който е 9,5%.

 

От A1 обясниха, че първо ще направят анализ, а след това ще уведомят клиентите си за размера на увеличението в цената. Намеренията за ръст на цените на мобилните оператори идва на фона на сделка, която разбуни духовете - покупката на "Булсатком".

 

Мобилен оператор А1
Мобилен оператор А1 Източник: Zonanews

Намеренията са компанията собственик на Vivacom "Юнайтед груп" да придобие "Булсатком", но това предизвика гнева на синдикатите, които излязоха на протест, защото според тях това също ще доведе до повишение на цените.

 

Булсатком
Булсатком Източник: Facebook

Сделката бе одобрена от Комисията за защита на конкуренцията и доведе до напрежение в политическите среди и призиви за спешни промени в закона и смяна на КЗК. Счита се, че тази сделка ще доведе до най-голямата концентрация на пазара.

Още от "Бизнес и финанси"

Близо 16 млн. лв. ще бъдат инвестирани за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

Започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени