Левон Хампарцумян: За последните 100 години българите са най-богати сега

Коледните надбавки за пенсионерите са пропагандна дъвка. Те ще получат ежемесечно увеличение, което е по-важно от само една надбавка, подчерта банкерът

Левон Хампарцумян
Левон Хампарцумян Източник: УниКредит Булбанк

Българите в момента са най-богати от последните 100 години. Това каза в студиото на "Добро утро, Европа" по телевизия "Евронюз България" банкерът Левон Хампарцумян.

 

Коледните надбавки за пенсионерите са пропагандна дъвка. Те ще получат ежемесечно увеличение, което е по-важно от само една надбавка. Въпрос на принцип е да искаме по-високи пенсии, ако можем да си го позволим. Аз съм по-скоро за това да няма коледни надбавки, но да има по-високи пенсии.

 

Много труден въпрос е дали трябва да се върне ДДС-то на 20% за ресторантьорите. Колкото ресторанти отварят в Германия - толкова и затварят. Труден бизнес е, не е лесно да оцелее и в добри години. Но това не е повод ние да го субсидираме, заяви банкерът.

 

Правихме го по време на COVID, защото не знаехме какво се случва. Време е тези отстъпки да не се дават за да има по-лесно администриране на данъка, добави той.

Още от "Бизнес и финанси"

Близо 16 млн. лв. ще бъдат инвестирани за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

Започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени