Лидерът на ГЕРБ: Очаквам среща с Асен Василев, за да отстраним грешките в Бюджет`2023

За да носим заедно отговорност, добави Борисов

Бойко Борисов в 49-то НС
Бойко Борисов в 49-то НС Източник: Zonanews

ГЕРБ и ПП-ДБ да обсъдят заедно бюджета, да отстранят грешките и заедно да понесат отговорността за него, поиска лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в НС.

 

"Що се касае до бюджета, според мен е редно, и аз го казах снощи на господин Петков, редно е Асен Василев да дойде по някои теми първо да ни запознае, да каже какво мисли, защо го мисли, и ако го правим и го подкрепяме, да знаем защо го правим. Така че се надявам и затова коректно няма да критикувам бюджета сега. Имаме забележки по него, има сектори, които се вълнуват от този бюджет", каза лидерът на ГЕРБ. Той обвърза темата за бюджета с тази за коалиционното споразумение между партньорите в управлението.

 

"Липсата на коалиционно споразумение, механизъм, изисква първо да разговаряме с него и след това, ако може да се отстранят забележките, да ги отстраним и тогава заедно да понесем отговорност по този бюджет. Така мисля да постъпим", обясни бившият премиер.

 

"В неделя лично се обадих на акад. Денков и му казах какво ни притеснява относно парите в енергетиката, местенето на бюрото от финансите в правосъдието и блокирането на финансите относно зимното поддържане и големите инфраструктурни проекти. Лично на акад. Денков. Коректно е първо да разговаряме с господин Василев тези дни и тогава да се произнесем. БСП обявиха, че няма да го подкрепят, защото ПП вече не са лява партия", каза още той. 

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави Илиана Иванова, която беше посочена от председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен за по-подходящият български кандидат за еврокомисар. "Това, че имахме втори кандидат, показва колко много потенциал имаме в България на хора, които отговарят на тези изисквания", допълни Борисов в НС.

Още от "Бизнес и финанси"

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Близо 16 млн. лв. ще бъдат инвестирани за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

Започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени