Любомир Каримански критичен за милиардните антикризисни мерки, обявени от Асен Василев

Каримански изрази недоволството си, че до момента се обсъждали само общи рамки, без да има конкретика

Любомир Каримански, ИТН
Любомир Каримански, ИТН Източник: Zonanews

"Още нищо не можем да кажем (за мерките в размер между 1,5 и 2 милиарда лева, за които обяви по-рано днес  министърът на финансите Асен Василев, бел. ред.). Това каза след заседанието на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание депутатът от "Има такъв народ" Любомир Каримански.

 

"Не са готови, не са във финален вариант. Трябва да работим още по тях", фактически опроверга думите на коалиционния си партньор Асен Василев той.

 

Час по-скоро. Това е реално нужният и желан от обществото срок да бъдат приети стъпки за справяне с кризата, заяви неслучилият се шеф на БНБ. "Въпросът е, кога ще бъдат приложени", подчерта Каримански.

 

А откъде ще бъдат взети въпросните пари - най-вероятно от излишъците, които се трупат в бюджета, конкретизира още народният представител. Каримански изрази недоволството си, че до момента се обсъждали само общи рамки, без да има конкретика.

 

"Затова не сме полезни в момента, и аз няма да съм полезен за вас в момента", обърна се към представителите на медиите той.

 

А що се отнася за Плана за приемане на еврото, която точка първоначално присъстваше, а след това бе оттеглена от дневния ред на заседанието на Министерски съвет предишната седмица, депутатът отново настоя - такава стъпка следва да се направи след широко обществено обсъждане.

Още от "Бизнес и финанси"

Зам.-министър Иван Капитанов: В максимално кратък срок ще изплатим обезщетенията на стопаните, пострадали от вчерашната

В срещата участие взеха над 30 земеделски производители от селата Зетьово, Ценово, Гита, Държава, Свобода и други населени места от Община Чирпан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени