Любомир Каримански: Ще подкрепим актуализацията на бюджета на първо четене

Той отрече напускането на ИТН от коалицията да има общо с кандидатурата му за гуверньор на БНБ

Любомир Каримански, ИТН
Любомир Каримански, ИТН Източник: Zonanews

"Има такъв народ" ще подкрепи актуализацията на държавния бюджет на първо гласуване в парламента. Това заяви в предаването "Панорама" по БНТ председателят на бюджетната комисия в НС Любомир Каримански. Той направи уточнение защо на заседанието на комисията вчера партията му е гласувала с "въздържал се" за бюджета:

"Никой не отчете всички онези остойностявания на антикризисните мерки по натурални показатели пред бюджетната комисия. Имахме едни обобщени нетни резултати, които аз не мога да приема, при положение че в комисията ще работят толкова специалисти".

Каримански заяви, че лично ще се опита да убеди колегите си да гласуват за, но след като се запознаят подробно с бюджета. Той отрече напускането на ИТН от коалицията да има общо с кандидатурата му за гуверньор на БНБ и отправи критики към премиера за непознаване на функциите на банката.

"Знаете ли колко е тъжно, когато премиерът на една страна дори не знае целия обхват на прерогативите на централната банка или не знае с какво се занимава управителят на БНБ? Не може да се бърка, че управителят на БНБ може да въвежда антикорупционни мерки или антикорупционно проследяване при положение, че имаме закон за мерките срещу изпирането на пари, който първо е в прерогативите на ДАНС и националното разузнаване," коментира Каримански.

Още от "Бизнес и финанси"

Последни новини

Най-четени