Людмила Петкова с покана да остане финансов министър в кабинета на Кожарева

Министърът на отбраната Атанас Запрянов каза, че все още не е поканен, но по-скоро е склонен да бъде част от новия служебен кабинет

Людмила Петкова
Людмила Петкова Източник: Zonanews

Продължават разговорите за новите министри в служебната власт. От вчера номинираната за министър-председателка Горица Кожарева започна да събира екипа си. Тя вече е провела среща с финансовата министърка Людмила Петкова. Разговорите се водят конфиденциално. Някои са само с опознавателен характер.

 

Поканените на среща с номинираната за министър председател Горица Кожарева досега са както настоящи министри – на вътрешните работи, на финансите и на правосъдието, така и членове на предходни служебни кабинети. Служебният министър на отбраната направи коментар.

 

Министърът на отбраната Атанас Запрянов каза, че все още не е поканен, но по-скоро е склонен да бъде част от новия служебен кабинет.

 

Генерал Атанас Запрянов
Генерал Атанас Запрянов Източник: bTV

"От четвъртък съм в командировка. Нямам новина, пожелавам на намираната за премиер Горица Кожарева да създаде един силен екип, какъвто бяхме ние. Aз си свърших работата като служебен министър. Като получа покана, ще говорим. Aз съм свикнал да получавам назначения, имам 20 назначение дотук", посочи Атанас Запрянов.

 

Иван Демерджиев
Иван Демерджиев Източник: МВР

През последните дни се появи името на Иван Демерджиев като вариант за вътрешен министър. Той заемаше поста в двата служебни кабинета на Гълъб Донев. В социалните мрежи днес Демерджиев нарече тези новини "безперспективни". Постът му обаче завършва с думите: "До скорошни срещи".

 

Георги Гвоздейков, ПП
Георги Гвоздейков, ПП Източник: Zonanews

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков не конкретизира дали вече е получил покана за разговор. В петък каза, че би изслушал приоритетите на Горица Кожарева.

 

Министър Галя Кондева
Министър Галя Кондева Източник: Zonanews

Здравният министър Галя Кондева също направи заявка, че по-скоро би продължила работата си в новото правителство. Людмила Петкова, образователният министър Галин Цоков и културният Найден Тодоров с голяма степен на вероятност ще запазят постовете си в новия служебен кабинет.

 

Проф. Галин Цоков
Проф. Галин Цоков Източник: Пресцентър на МОН

Горица Кожарева има срок до 19 август да събере екипа си. А Министерският съвет трябва да положи клетва на 20 август, за да стане възможно, както е според изискванията на Конституцията изборите да се проведат два месеца по-късно.

Още от "Бизнес и финанси"

Последни новини

Най-четени