Microsoft увеличи цената си до над 2 трилиона долара

Гигантът от Редмънд вече струва почти толкова, колкото Nvidia, Samsung, Visa и Tesla взети заедно

Microsoft
Microsoft Източник: Zonanews

Акциите на Microsoft се покачват почти непрекъснато от 4 юни тази година и вчера достигнаха 265,5 долара за брой. Ръстът от 1,1% през деня беше достатъчен пазарната капитализация на компанията да надхвърли границата от 2 трилиона долара. По този начин гигантът от Редмънд вече струва почти толкова, колкото Nvidia, Samsung, Visa и Tesla взети заедно, пише TechNews.bg.


Котировките на технологичните компании се повишиха вчера след като председателят на Федералния резерв Джером Пауъл заяви, че инфлационният натиск ще бъде временен въпреки значителното увеличение през последните месеци. По думите на Пауъл, има "известна степен на увереност", че цените в крайна сметка ще спаднат, като същевременно е "много, много малко вероятно" да се наблюдава инфлацията от 1970-те.


Говорейки във вторник пред подкомисия на парламента, Пауъл определи инфлацията от 5% за неприемлива. Акциите на технологични и търговски компании поскъпнаха след това изявление. Доларът падна, докато цената на биткойн, напротив, леко се повиши: ако през деня стойността на BTC спадна под границата от 30 000 долара, то в момента 1 BTC се търгува за почти 33 000 долара.


Що се отнася до Microsoft, в краткосрочен план акциите на компанията могат да поскъпнат още повече, ако анализаторите оценят Windows 11 положително. Премиерата на новата операционна система е насрочена за този четвъртък, 24 юни.

Още от "Бизнес и финанси"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени