Министерството на финансите пое нов дълг

Заедно с тази емисия общо набраният от вътрешния пазар дълг достига до 900 млн. лв. при разрешен нов дълг изцяло през годината от външния и вътрешния пазар до 11,7 млрд. лв.

Министерство на финансите (МФ)
Министерство на финансите (МФ) Източник: Zonanews

200 милиона лева бяха набрани чрез нова дългова емисия от 3-годишни държавни ценни книжа, съобщиха от Министерството на финансите. 

 

Среднопретеглена годишна доходност при преотварянето е в размер на 3,44%. От страна на участниците най-голямо количество придобиха банките, следвани от застрахователните дружества, пенсионните фондове и други инвеститори.

 

Заедно с тази емисия общо набраният от вътрешния пазар дълг достига до 900 милиона лева при разрешен нов дълг изцяло през годината от външния и вътрешния пазар до 11,7 милиарда лева.

 
 

 

Още от "Бизнес и финанси"

Радомир Чолаков: 600 млн. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост бяха загубени от Пеканов, когато беше вицепремиер

В интервю вчера Пеканов обяви, че хора, които са "цинични" като Радомир Чолаков, казват, че не е голяма работа и да изгубим средства по Националния план за възстановяване и устойчивост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени