Мустафа Карадайъ за проектобюджета на хунтата: Искат да подпишем празен чек за 1,2 млрд.лв.

В новата джипка е дългата ръка на една организирана олигархична медийна НПО група, начело с Иво Прокопиев, добави той

Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ Източник: БТА
В проектобюджета има празен чек за 1,200 млрд. лв. Това каза председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ в свое изказване след като напусна извънредното заседание на Консултативният съвет за национална сигурност при държавния глава. Според него същественият въпрос е кой стои в новата джипка.
 
Карадайъ напусна Консултативния съвет по национална сигурност преди заключителната декларация и обяви, че е имало изместване от първоначално заявените теми - нова Ковид вълна и миграционен натиск. По същество се разглежда евентуална актуализация на бюджета, внесена от служебен кабинет в Народното събрание. Нашите експерти твърдят, че за пенсиите в сегашния бюджет има средства до края на годината, обясни той.
 
"Явно има нова джипка за тези 1,2 милиарда. Въпросът е, ако досега Бойко беше в джипката, кой е в новата джипка. Нашето предположение е, че там е дългата ръка на една организирана олигархична медийна НПО група, начело с Иво Прокопиев", заяви Карадайъ.  
 
 
 

Още от "Бизнес и финанси"

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Близо 16 млн. лв. ще бъдат инвестирани за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

Започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени