Над 53 млн. лв. са платени по Инвестиционната програмата за общински проекти

Министър Коритарова подписа още 91 споразумения на стойност над 104 млн. лв.

Строителни дейности
Строителни дейности Източник: Zonanews

Над 53 млн. лв. са вече разплатените авансово средства от Министерството на регионалното развитие и благоустройството към общини по Инвестиционната програма за общински проекти.

 

Досега са подадени 1700 заявления за проектно финансиране на обекти по Приложение № 3 от държавния бюджет като 1000 от тях вече са подписани с 210 общини.

 

Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ)
Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) Източник: Zonanews

Вчера и днес министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова подписа нови 91 споразумения на обща стойност над 104 млн. лв. Те са с общините: Гоце Делчев,  Кресна, Сатовча, Малко Търново, Поморие, Созопол, Елена, Павликени, Полски Тръмбеш, Видин, Габрово, Дряново, Севлиево, Трявна, Тервел, Кирково, Сапарева Баня, Тетевен, Вършец, Чипровци, Брезник, Радомир, Гулянци, Садово, Борово, Бяла, Силистра, Тутракан, Сливен, Чепеларе, Горна Малина, Златица, Костинброд, Мирково, Самоков, Своге, Опан, Кричим, Чирпан, Попово, Велики Преслав, Каолиново, Смядово, Елхово и Тунджа.

 

"Избрали сте най-належащите проекти, за да направим населените места и регионите по-приветливи и да подобрим условията за живот на гражданите в тях. Строителният сезон е лятото и трябва да се работи активно. Знам, че ще има и недоволство от разкопаните улици, но за да се подобри техническата инфраструктура, сега е моментът да се работи. Всички ще трябва да положим усилия, за да подобрим условията на живот", каза пред кметовете Виолета Коритарова.

 

Регионалният министър призова кметовете да следят за качествено провеждане на всички процедури и да упражняват необходимия контрол по време на строително-монтажните работи. Тя допълни, че в следващите от 1 до 3 години ще се види резултатът от тези съвместни действия между местната и централна власт. 

 

Министър Коритарова увери общините, че могат да разчитат на помощ от страна на министерство по всички въпроси, свързани с администрирането на програмата и плащанията по проектите.

Още от "Бизнес и финанси"

Первите две програми по Проект 42 на ПВУ ще бъдат рестартирани с по-добри условия за творците

Министър Найден Тодоров обяви, че заради открити несъответствия на 28 юни за обществено обсъждане ще бъдат публикувани новите облекчени условия по програмите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени