НАП: Справката ни за Nexo e точна

След приключване на ревизионните производства на "Ен Ди Ес" ЕООД са констатирани нарушения и с налагане на глоби с лихви. Издадените ревизионни актове са влезли в сила, съответно фирмата е погасила задълженията си, уточняват от НАП

Национална агенция по приходите НАП
Национална агенция по приходите НАП Източник: Zonanews

Напълно коректен е отговорът, предоставен от министъра на финансите Росица Велкова на въпрос от народни представители от ПГ на ПП "Възраждане", като справката за контролните производства е направена от НАП. Това се посочва в съобщение до медиите от приходната агенция.

 

В отговор на един от поставените от депутатите въпроси – "Съответстват ли платените данъци и декларираните печалби на огромните обороти и има ли пропуснати от НАП ползи за фиска", в отговора са посочени ревизионните актове, с които са установени задължения в "особено големи размери" по смисъла на Наказателния кодекс - надвишаващи 12 000 лева.

 

Както е посочено в отговора, след приключване на ревизионните производства на "Ен Ди Ес" ЕООД са констатирани нарушения и с налагане на глоби с лихви. Издадените ревизионни актове са влезли в сила, съответно фирмата е погасила задълженията си.

 

В този смисъл, към момента българското дружество на Nexo – "Ен Ди Ес" ЕООД няма задължения за данъци и осигуровки, както и неплатени ревизионни актове към приходната агенция.

Още от "Бизнес и финанси"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени