Народното събрание започва съставянето на 22 постоянни комисии

Намерението на народните представители е първа да бъде формирана комисията по бюджет и финанси

Народно събрание
Народно събрание Източник: НС

В Народното събрание започва съставянето на постоянните комисии. Те ще са 22, а очакванията са с това парламентът да започне работа по същество и с разглеждането на законопроекти в залата. Намерението на народните представители е първа да бъде формирана комисията по бюджет и финанси. Председателят на НС Ива Митева вече коментира, че при формирането ѝ комисията веднага ще свика заседание, за да започне да се обсъжда актуализацията на бюджета.

 

В седмичната програма на парламента е предвидено изслушване на министъра на образованието относно подготовката за посрещане на новата учебна година в условията на коронакриза. Ще бъдат изслушани също министрите на: енергетиката, на транспорта, на околната среда и водите относно концесията на летище София и за вноса, съхранението и оползотворяването на битови и опасни отпадъци и продукти от тях.

Още от "Бизнес и финанси"

България и Република Северна Македония потвърдиха ангажимента си да продължат изграждането на жп Коридор VIII

Коридор VIII свързва България с Република Северна Македония, Албания и Италия, и е част от Европейския транспортен коридор "Западни Балкани – Източно Средиземноморие"

Прочетете повече прочетете повече

ИПИ: България е на 52-ро място по икономическа свобода в света от 165 страни

Проучванията "Икономическата свобода по света", публикувани от канадския институт "Фрейзър", отчитат, че най-свободните държави са поне осем пъти по-богати от най-несвободните

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени