Пари от бюджета за 2024 г. ще има само срещу конкретни дейности с ясни разчети

Това чу ръководството на КНСБ на среща с министър-председателя акад. Николай Денков и министъра на финансите Асен Василев днес

КНСБ на среща с министър-председателя акад. Николай Денков и министъра на финансите  Асен Василев
КНСБ на среща с министър-председателя акад. Николай Денков и министъра на финансите Асен Василев Източник: Пресцентър на МС

Средства от бюджета за 2024 г. ще има само срещу предложения за конкретни дейности с точни разчети и план за тяхното изпълнение. Това чуха ръководствата на конфедерацията и на отделни федерации в КНСБ на среща с министър-председателя акад. Николай Денков и министъра на финансите Асен Василев днес. 

 

Представителите на синдикатите изразиха надежда политиката на правителството за повишаване на доходите да продължи и догодина, така както беше заложена за 2023 г. Те очакват държавата да изпълни исканията им за увеличаване на заплатите в различните сектори, както и да се осигурят средства за капиталови инвестиции.

Бюджетът за следващата година ще бъде с ясна перспектива. Кабинетът ще продължи да следва политиката на вдигане на доходите и овладяване на инфлацията, заяви премиерът.

 

Министърът на финансите очаква финансовите средства по отделните сектори да бъдат използвани ефективно в полза на гражданите. Той прогнозира, че брутният вътрешен продукт ще се повишава, а инфлацията ще продължи да намалява и следващата година ще бъде под 5%.

Още от "Бизнес и финанси"

Последни новини

Най-четени