Парламентът гласува 120 лв. добавка към всички пенсии до края на годината

Бюджета не се бламира и няма коалиция между ГЕРБ, БСП и ДПС, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова

Народно събрание
Народно събрание Източник: НС

Парламентът изненадващо прие на второ четене предложение на ДПС за увеличение на приходната част на Държавното обществено осигуряване за 2021 г. Бонус от 120 лв. на месец за всички пенсионери, който са се изплаща през последните три месеца на годината. Първо депутатите го отхвърлиха, но после Хасан Адемов поиска прегласуване и предложението им в приходната част мина с гласове на ГЕРБ и БСП.

 

Приетото решение осигурява необходимите средства за предложенията на ДПС в актуализацията на бюджета на ДОО за 2021 г., до които още депутатите не са стигнали. Сред тях е идеята към пенсиите да бъдат отпуснати по 120 лв. добавка за последните три месеца на годината. Предложението на Мустафа Карадайъ и група народни представители за приходната част беше прието със 104 гласа "за", 91 "против" и 11 въздържали се при прегласуването.

 

Бюджета не се бламира и няма коалиция между ГЕРБ, БСП и ДПС, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. "Всички думи за коалиция не звучат актуално и правдоподобно, като продължаваме с гласуването на актуализацията и залата решава как да се разпределят разходите съобразно приходите", каза Атанасова. Разходната част на бюджета на ДОО ще бъде завишена с 200 млн. лв., обясни председателката на групата на ГЕРБ. Така пенсиите ще запазят размера си, а към тях ще се отпусне добавка, заяви Атанасова.

Още от "Бизнес и финанси"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени