Пеевски се закани на проруската "Възраждане": Няма да позволя референдум срещу еврото

Реакцията му идва в отговор на изразеното по-рано днес намерение от страна на "Възраждане" и "Има такъв народ" да внесат отново искане за провеждане на референдум срещу еврото

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: Пресцентър на ДПС

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски се закани, че няма да допусне "Възраждане" да проведе референдум срещу еврото, се разбира от негова позиция, изпратена до медиите.


Реакцията му идва в отговор на изразеното по-рано днес намерение от страна на "Възраждане" и "Има такъв народ" да внесат отново искане за провеждане на референдум срещу еврото. Това ще бъде втори опит на проруската формация на Костадин Костадинов да прокара решението си за референдум, след като миналата година парламентът отказа да организира допитване до народа въпреки събраните подписи, които правят свикването му задължително.


В позицията на Пеевски се посочва, че ДПС е против опитите на антиевропейските и проруските партии да се заиграват с темата "референдум за еврото и се отбелязва, че референдум "за" или "против" еврото би означавало, референдум "за" или "против" членството в ЕС.

Още от "Бизнес и финанси"

Отменено е изискването за връщане на товарните автомобили на всеки 8 седмици в държавата по установяване

България положи максимални усилия да бъде напълно заличен текстът за връщане на превозното средство на всеки 8 седмици в държавата по установяване

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени