Пламен Димитров: 2 лв. за килограм бял хляб до края на годината

По думите му цената на газа е скочила пет пъти, а тази на електроенергия над четири пъти

Пламен Димитров
Пламен Димитров Източник: NOVA NEWS

"Инфлацията до края на годината ще стане по 3 пъти по-голяма от миналата година. Цената на олиото вече мина 50% увеличение. Нашите очаквания са цената за килограм бял хляб да достигне 2 лв. до края на годината". Това заяви в "Офанзива с Любо Огнянов" Пламен Димитров, президент на КНСБ.

 

По думите му цената на газа е скочила пет пъти, а тази на електроенергия над четири пъти.

"Има нужда от спешни мерки за небитовите потребители. В понеделник ще говорим за това с президента Радев и енергийните дружества. Все повече търговци на ток излизат от пазара, отказват да изпълняват договорите си", сподели той.

 

Димитров разкри, че КНСБ ще предложи през двустранни договори с НЕК да бъде доставяна два пъти по-ниска енергия на свободния пазар за период 6 месеца, до края на март или април. "Предлагаме законови промени - КЕВР да върже цената на доставчиците от последна инстанция за себестойността на основните производители", коментира президентът на КНСБ.

 

А това би означавало всички на свободния пазар да получат доставки от НЕК.

Още от "Бизнес и финанси"

Председателят на Еврогрупата: Силно вярвам, че България ще се присъедини към еврозоната през 2025 г.

Мария Габриел подчерта, че разширяването на еврозоната ще даде един положителен сигнал на източноевропейските страни, и то във времена на геополитически предизвикателства

Прочетете повече прочетете повече

13 250 631 лева е размерът на вноската по чл. 1 от Закона за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт за

Лицата, които произвеждат нефтопродукти от суров нефт с произход от Русия или изнесен от Русия, се задължават да правят месечни вноски за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени