Пламен Димитров: 2 лв. за килограм бял хляб до края на годината

По думите му цената на газа е скочила пет пъти, а тази на електроенергия над четири пъти

Пламен Димитров
Пламен Димитров Източник: NOVA NEWS

"Инфлацията до края на годината ще стане по 3 пъти по-голяма от миналата година. Цената на олиото вече мина 50% увеличение. Нашите очаквания са цената за килограм бял хляб да достигне 2 лв. до края на годината". Това заяви в "Офанзива с Любо Огнянов" Пламен Димитров, президент на КНСБ.

 

По думите му цената на газа е скочила пет пъти, а тази на електроенергия над четири пъти.

"Има нужда от спешни мерки за небитовите потребители. В понеделник ще говорим за това с президента Радев и енергийните дружества. Все повече търговци на ток излизат от пазара, отказват да изпълняват договорите си", сподели той.

 

Димитров разкри, че КНСБ ще предложи през двустранни договори с НЕК да бъде доставяна два пъти по-ниска енергия на свободния пазар за период 6 месеца, до края на март или април. "Предлагаме законови промени - КЕВР да върже цената на доставчиците от последна инстанция за себестойността на основните производители", коментира президентът на КНСБ.

 

А това би означавало всички на свободния пазар да получат доставки от НЕК.

Още от "Бизнес и финанси"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава повторно с още един месец

Целта е да се даде възможност на по–голям брой земеделски стопани да спазят нормативната уредба в сектор "Тютюн", набавяйки си необходимите документи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени