Пламен Димитров: 7,8% е официалната инфлация, но реалната е два пъти повече

Президентът на КНСБ се надява минималната заплата да бъде вдигана два пъти през годината

Пламен Димитров
Пламен Димитров Източник: КНСБ

"150 милиона ще трябват допълнително за енергийни помощи те могат да се намерят и имаме положителни индикации от финансовия министър. Над два милиона българи не могат да си отопляват домовете.

 

Второто, което трябва да се направи, е вдигането на минималната работна заплата на 750 лева. Мит е, че така се увеличава безработицата, няма такава връзка" това каза по NOVA NEWS президентът на КНСБ Пламен Димитров.

 

Той се надява два пъти  да бъде увеличена минималната заплата през тази година. "7,8% е официалната инфлация, но реалната е два пъти повече и повече. Налагат се спешни компенсации", категоричен е синдикалистът.

 

"Мораториумът за тока беше неуместен, нелогичен и вреден, това ще се разбере, когато падне. Ще трябва да се вкара цялата енергия на АЕЦ "Козлодуй", което не е невъзможно, за да се даде възможност да не се вдигне електроенергията за бита", каза още той.

 

Според него съвсем скоро ще се усетят новите цени на тока, парното и водата и това е незбежно, поради което мерките трябва да са спешни и единствено могат да се търсят компесаторни решения чрез бюджета.

 

Пламен Димитров заяви, че след като се види окончателно приетия Бюджет за 2022 година ще може да се говори за готовност за протести, но от КНСБ винаги са готови за такива, когато е засегнато социалното, увери той.

Още от "Бизнес и финанси"

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса ще разберем тази неделя в Младежкия международен център в Бургас

Темата "Ерата на AI и финансовите възможности" ще потопи участниците в света на финансовата грамотност и изкуствения интелект с участието на невероятния Александър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени