Пламен Димитров: В момента разрушават пенсионния модел

Нашето искане е 15% да се компенсират всички доходи, заяви той

Пламен Димитров
Пламен Димитров Източник: КНСБ

"Това, което се направи през миналата година, беше абсолютна грешка. Тогава го казахме, но нямаше никаква чуваемост. Това е плод на действията на всички политици взети заедно. В момента разрушават пенсионния модел". Това коментира пред NOVA президентът на КНСБ Пламен Димитров.

 

"От юли би трябвало да влезем в нормалното действие на пенсионната система и може би ще се наложи по-високо преизчисление на пенсиите от тези 6%", каза синдикалистът. Тогава помощ трябва да получават най-бедните, и то през Агенцията за социално подпомагане. Ако COVID добавката продължи до края на годината, това ще е грешка", смята Димитров.

 

Той направи сравнение и с Румъния. "Румъния расте по-бързо от нас, имат повече възможности. Следващият отговор е, че разпределението е по-справедливо", заяви Пламен Димитров. Президентът на КНСБ обясни, че по официални данни кумулативна инфлация е 7,3% ноември спрямо ноември. Очаква да е 8% декември спрямо декември. На годишна база ще е по-малка. "Малката кошница приближава 15%. Нашето искане е 15% да се компенсират всички доходи", заяви Димитров.

 

"Очаквам 5-6% инфлация да заложи правителството в бюджета. На малката кошница пак ще е доста по-голям. Затова казах 750 лева, това е 15% увеличение на доходите. Ако увеличим минималната заплата, никой няма да ни дърпа ушите, че сме го направили", каза Димитров.

Още от "Бизнес и финанси"

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса ще разберем тази неделя в Младежкия международен център в Бургас

Темата "Ерата на AI и финансовите възможности" ще потопи участниците в света на финансовата грамотност и изкуствения интелект с участието на невероятния Александър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени