Предлагат Димитър Радев за втори мандат управител на БНБ

Мандатът на Димитър Радев като управител на БНБ изтече на 15 юли 2021 г.

Димитър Радев, управител на БНБ
Димитър Радев, управител на БНБ Източник: БНБ

Димитър Радев да бъде избран за управител на БНБ за втори мандат ще предложат от ГЕРБ, съобщи "Труд" като се позовава на свои източници. Бюджетната комисия към парламента прие правила за предлагане на кандидати за председател на Сметната палата (СП) и за управител на БНБ и предлага на парламента да стартира процедури за техния избор.

 

От "Възраждане" заявиха, че ще предложат свои кандидати за двата поста. От ПП-ДБ поискаха срокът за предлагане на кандидати да бъде удължен на 14 дни, но това предложение не беше подкрепено и срокът остава 7 дни.

 

Мандатът на Димитър Радев като управител на БНБ изтече на 15 юли 2021 г. При предишния редовен кабинет парламентът стартира процедура за избор на управител, но такъв не беше избран.

 

Мандатът на председателя на СП изтече на 26 март 2022 г. Предишното Народното събрание реши на 23 януари да освободи Цветан Цветков като председател на СП, въпреки че той беше с изтекъл мандат. Но Конституционният съд вчера единодушно обяви за противоконституционно това решение на парламента и го отмени.

Още от "Бизнес и финанси"

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Близо 16 млн. лв. ще бъдат инвестирани за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

Започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени