Президентът на КНСБ: Карах се с БСП вчера, защото те твърдяха, че са вдигнали доходите! Не са ги вдигнали те, а актуализираният бюджет!

Искаме 1400 лв минимална работна заплата, която да е достатъчна за издържка

Пламен Димитров
Пламен Димитров Източник: БНР

Кандидати за народни представители на ГЕРБ-СДС са на среща с ръководството на КНСБ. Искаме през 2026 година да направим така, че в максимална степен да се приближим до това да няма работещи бедни. Искаме 1400 лв минимална работна заплата, която да е достатъчна за издържка. Искаме да видим ръст на минималната работна заплата, спазвайки съотношението тя да е не по-малко от 50% от средната. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров по време на разговора.

 

2800 лева средна работна заплата до 2026 г., а заплатата за издръжка ще бъде 1700 лева, така че при минимална 1400 лв. ще се приближим доста до тези числа, но, естествено, няма да ни стигнат.

 

Разходите трябва да бъдат ориентирани по-ефективно. Частният сектор добре работи и компенсира инфлацията. Карах се с БСП вчера, защото те твърдяха, че са вдигнали доходите,  но не са ги вдигнали те, а актуализираният бюджет, добави Димитров. Заплатите по министерства и агенции са пълен хаос. Няма как да очакваме , че ще имаме мотивирана администрация с намаляващи доходи. 

 

КНСБ смятат, че важен двигател на ръста на БВП е потреблението: "Както виждаме, това е публичното потребление, но и на домакинствата и фирмите".

 

"В условията на война, на кризи, ние имаме сериозни предизвикателства. Ние искаме доходите на хората да покрият поне инфлацията – това си поставяме за цел. Не искаме да ходим на втори избори през февруари или март, и ще направим всичко възможно това да не се случи", допълни още Димитров.

Още от "Бизнес и финанси"

Зам.-министър Иван Капитанов: В максимално кратък срок ще изплатим обезщетенията на стопаните, пострадали от вчерашната

В срещата участие взеха над 30 земеделски производители от селата Зетьово, Ценово, Гита, Държава, Свобода и други населени места от Община Чирпан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени