Ричард Алибегов: Няма да спазваме новите мерки, те ни обричат на фалити

Ваксинираният персонал ще бъде оставен на улицата, добави той

Сервитьор в ресторант
Сервитьор в ресторант Източник: Zonanews

Няма да спазваме новите заповеди на властите, защото те биха ни обрекли на фалити. Това заяви в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов. По думите му най-ваксинираната част от обществото ще бъде оставена на улицата без работа заради новите здравни ограничения.

 

"Персоналът на заведенията е ваксиниран почти на 100%. Искат да оставят ваксинираните хора на улицата, без работа. Най-вероятно на днешната среща ще вземем решение да не спазваме новите мерки, защото иначе ще бъдем обречени на фалити. Няма да спазваме работното време, което се налага, тъй като нямаме друга опция. От 6 месеца алармираме, че ще дойде тази вълна на коронавируса и, че нещо такова ще се случи, но не бяхме чути", обясни той.

 

Относно компенсациите за бизнеса заради скъпия той Алибегов обясни, че е необяснимо защо те не бяха определени още за декември, така че да станат видими с януарските сметки. "Компенсациите ще се получат в средата на февруари със задна дата. До тогава българският бизнес се явява кредитор на енергийните дружества, докато се чуди как да плати сметките си. Сега за тези месеци, когато цената е най-ниска ще бъдем компенсирани, което не е логично", обясни още той.

Още от "Бизнес и финанси"

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса ще разберем тази неделя в Младежкия международен център в Бургас

Темата "Ерата на AI и финансовите възможности" ще потопи участниците в света на финансовата грамотност и изкуствения интелект с участието на невероятния Александър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени