Ричард Алибегов: Разочаровани сме и управляващото мнозинство трябва да обясни гласуването си в петък

С тази нова заповед сръбският гражданин със зелен сертификат е по-различен от италианския и спираме гражданите на Израел с четвърта доза - абсолютно нелогично

Ричард Алибегов
Ричард Алибегов Източник: БНТ

"Проблем е, че политиците не ни чуват Издава се една заповед, която касае определен бранш и е добре да се извикат представители на този бранш,  да се обсъди ситуацията, за да се получи някаква предвидимост. С тази нова заповед сръбският гражданин със зелен сертификат е по-различен от италианския. Защо спираме израелските граждани те са с четвърта доза? Няма логика. Липсата на предвидимост пречи на бизнеса" - заяви Ричард Алибегов пред БНТ.

 

"Основателно са притеснени колегите във всички зимни курорти. Зелените сертификати на този етап няма как да отпаднат, но и в Европа се прилагат масово - или ще важи за всички, или за никого. Никой не се консултира с нас за мерките, протестът е последната инстанция, каза в "Денят започва" председател на Асоциацията на заведенията.

 

Той призова всяка една нова заповед да бъде обсъдена с бранша. "Ние сме ограничени от потока клиенти, тъй като е много ниско нивото на ваксинация. Представените мерки са старите мерки, предлаганите мерки са крайно неработещи, затова туристическият бранш се готви за протест", допълни Ричард Алибегов.

 

Според него помощта за бизнеса, свързана с големите сметки за ток, е недостатъчна. Ричард Алибегов показа в студиото сметка за ток от 33 хиляди лева на заведение в София, което по принцип е плащало 8300. "Разочаровани сме от поведението на политиците. Разочаровани сме и управляващо мнозинство трябва да обясни гласуването си в петък, в зала. Как решиха че нямаме нужда от финансова помощ за тока в декември.


129 лв. гласуваха а средната цена декември е огромна. Това не са пари от бюджета, парите са в АЕЦ, надвзети от бизнеса и трябва да бъдат върнати там. Българският бизнес трябва да кредитира енергодружествата?

 

Тези икономически мерки са старите иконо мерки от правителството на Борисов. 60/40 беше работеща мярка, но сега при 40% спад на оборота тя вече няма как да помогне на бизнеса ни.

 

Проект „ЗАпази ме”- правили сме я с министър Ананиев и още тогава се оказа, че не може да се кандидатства.  20% или не повече от 100 000 лв. Когато затваряш един бизнес, не може да има ограничения - колкото е оборота - толкова, не 20%. Като плащаме данъци никой не казва да плащаме до някаква цифра", възмутен е Алибегов.



Още от "Бизнес и финанси"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени