Росен Желязков: Инфлацията от последните месеци на миналата година и януари на тази е над 15%

Бюджет 2022 е без цел

Росен Желязков
Росен Желязков Източник: БНТ

"Ние харчихме толкова, колкото можехме да изкараме, бюджетите винаги са били балансирани, не сме допускали такъв дефицит, какъвто се очертава да има в този бюджет. Това е бюджет без цел. Бюджетът единственото, което ни показва, е, че ще има огромна интервенция на държавата в икономиката", заяви в "Панорама" депутатът от ГЕРБ-СДС Росен Желязков.

 

По думите му инфлацията ще бъде генератор на приходите, които в бюджета са силно подценени, те са по-ниски като процент от миналогодишния бюджет. Тези пари, като държавен разход, ще разгорят още повече инфлацията, прогнозира Желязков.

 

"Инфлацията от последните месеци на миналата година и януари на тази е над 15%. И разходите за обществени поръчки са с 30% повече от миналата година", допълни Росен Желязков. Според него социалните разходи в реален размер не могат да покрият инфлацията. ГЕРБ предлагат еднократни компенсаторни мерки заради повишените цени на горивата, природния газ и електроенергията.

Още от "Бизнес и финанси"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени