Румен Радев изнудва НС - обвърза връчването на следващите мандати с актуализацията на бюджета

Той беше на инспекция на границата с Турция

Румен Радев
Румен Радев Източник: Президентска администрация

Румен Радев зададе въпрос към журналистите кога парламентът ще актуализира бюджета като отговор на журналистическо питане кога ще бъде даден вторият мандат: "Не можем да оставим хората в криза без подкрепа". Той планира да направи консултации с парламентарните сили, но не каза на кого планира да връчи третия мандат. Той направи този безпрецедентен опит за изнудване на НС при инспекция на границата с Турция.

 

Радев коментира и оградата по границата с Турция. "Оградата на редица места е компрометирана. Тя изисква непрекъсната поддръжка. Това не става само с усилията на областните управители. Искат се много съвместни усилия и ако тази миграционна обстановка продължи да се усложнява, трябва да имаме подпомагане и от други структури за сигурност", каза държавният глава.

Още от "Бизнес и финанси"

България и Република Северна Македония потвърдиха ангажимента си да продължат изграждането на жп Коридор VIII

Коридор VIII свързва България с Република Северна Македония, Албания и Италия, и е част от Европейския транспортен коридор "Западни Балкани – Източно Средиземноморие"

Прочетете повече прочетете повече

ИПИ: България е на 52-ро място по икономическа свобода в света от 165 страни

Проучванията "Икономическата свобода по света", публикувани от канадския институт "Фрейзър", отчитат, че най-свободните държави са поне осем пъти по-богати от най-несвободните

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени