Румен Радев поиска от служебния кабинет одит на финансите на Асен Василев

Радев коментира становище на експерти, според които, ако се продължи с популистките политики по отношение на финансите, реалният дефицит ще бъде 6 - 8%

Асен Василев
Асен Василев Източник: Zonanews

Президентът Румен Радев поиска от служебния кабинет одит на финансите на държавата. Според Радев трябва да се направи ревизия на стореното от финансовото министерство под ръководството на Асен Василев. Държавният глава изрази съмнения, че посоченият дефицит е верен.

 

Служебният кабинет да направи щателен анализ на финансите на държавата и да обяви за какво става въпрос, съветва Радев. Според него силово наложеният с финансови гимнастики дефицит от 3% има опасност да избие нагоре, заедно с инфлацията.

 

Радев коментира становище на експерти, според които, ако се продължи с популистките политики по отношение на финансите, реалният дефицит ще бъде 6 - 8%.

 

Силно се притеснявам, че дефицитът от 3% в края на миналата година е резултат от особени финансови гимнастики, насилствено изпразване на енергийния фонд и декапитализация на енергийни дружества в огромни размери, игра с парите за общините, посочи Радев.

Още от "Бизнес и финанси"

Зам.-министър Иван Капитанов: В максимално кратък срок ще изплатим обезщетенията на стопаните, пострадали от вчерашната

В срещата участие взеха над 30 земеделски производители от селата Зетьово, Ценово, Гита, Държава, Свобода и други населени места от Община Чирпан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени