Служебният кабинет промени управлението във Фонда на фондовете, кръгът "Капитал" е бесен

Фондът е ресорен към Министерството на иновациите и растеж

Министерски съвет
Министерски съвет Източник: Zonanews

Служебното правителство отмени решение на предходния служебен кабинет. Този път това води до промени, които засягат ръководството на т.нар. Фонд на фондовете (Фонд мениджър финансови инструменти), който управлява всички пари от еврофондовете.

Решението е взето на 5 октомври и с него се определя, че фондът преминава на двустепенна система на управление с надзорен съвет от трима души и управителен съвет с още трима души. И двата типа ръководители ще бъдат с мандат три години.

През август 2021 г. служебният кабинет на Стефан Янев с министър на финансите Асен Василев реши фондът да има едностепенна форма на управление само със съвет на директорите.

Настоящото решение има за цел да подмени самото ръководство след конкурси, до провеждането на които ще има временни назначения, надава вой "Капитал".

Фондът е ресорен към Министерството на иновациите и растежа начело с Александър Пулев и до момента е разпределил общо 1.2 млрд. лв. ресурс, който вече изчерпан и се очакват новите европрограми.

Още от "Бизнес и финанси"

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Близо 16 млн. лв. ще бъдат инвестирани за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

Започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени