София Мел бе удостоена с наградата "Най-добър нов продукт храни" в браншовите награди VII Progressive Awards 2025. Престижният конкурс отбеляза най-значителните успехи на търговци, производители, марки и проекти от бързооборотния бизнес в България. Отличието бе присъдено за най-новия продукт на компанията – София Мел Фини кори.
"За нас винаги е било изключително важно да предлагаме висококачествени продукти, които отговарят на желанията и очакванията на нашите клиенти. Затова и в стремежа си да ги удовлетворим максимално и да превърнем готвенето в истинско преживяване, ние създадохме тези тънки, еластични и издръжливи фини кори, които могат да бъдат използвани както за приготвянето на перфектната баница, така и за всякакви модерни печива", сподели Весела Пеева, маркетинг мениджър на София Мел.
Компанията лансира своите универсални фини кори през 2024 г., като инвестициите за тяхното създаване надхвърлят четвърт милион лева. Те са произведени от висококачествено брашно от българска пшеница София Мел и са създадени без изкуствени избелители, оцветители, аромати и подобрители, което допълнително гарантира тяхната висока хранителна стойност и отличителен вкус. По-светлият им цвят, по-еластичната структура и тънките им слоеве правят корите подходящи както за сладки, така и солени пълнежи. След изпичане, те се отличават с апетитен златист цвят, хрупкава тънка коричка и мека средина, което ги превръща в перфектния избор за приготвянето на традиционни и иновативни рецепти.
Progressive Awards е ежегоден конкурс, който признава постиженията в бързооборотния сектор в България. Той служи като платформа за оценка на иновации, лидерство и устойчивост, подчертавайки приноса на финалистите, благодарение на които пазарът у нас непрекъснато се развива.