Sony купува разработчика на видеоигри Bungie

Това ще помогне на японската компания "достигне до милиарди играчи" – цел, която беше обявена по-рано

Sony
Sony
Японският технологичен гигант Sony обяви, че ще купи разработчика на видеоигри Bungie в сделка на стойност 3,6 милиарда долара. Американската фирма е най-известна с игровите франчайзи Destiny и Halo.
 
Сделката ще даде достъп на Sony до услугите за игри на живо на Bungie. Това ще помогне на японската компания "достигне до милиарди играчи" – цел, която беше обявена по-рано.
 
"Това е важна стъпка в нашата стратегия за разширяване на обхвата на PlayStation до много по-широка аудитория", каза Джим Райън, президент и главен изпълнителен директор на Sony Interactive Entertainment (SIE), цитиран от BBC. "Наясно сме колко жизненоважна е общността на Bungie за студиото. Те остават независими и продължават да се развиват".
 
Засега няма данни кога Sony ще приключи сделката. Знае се обаче, че Bungie ще работи независимо и ще продължи да публикува свои собствени игри след приключване на поглъщането.
 
"И Bungie, и SIE вярват, че световете на игрите са само началото на това, в което ще се превърне нашата интелектуална собственост", каза главният изпълнителен директор и председател на Bungie Пийт Парсънс.
 
"Нашите оригинални пространства имат огромен потенциал и с подкрепата на SIE ще превърнем Bungie в глобална компания за мултимедийни развлечения, посветена на изпълнението на нашата творческа визия", допълни той.
 
Пазарните наблюдатели напомнят, че само преди броени дни Microsoft обяви решението си за придобие гиганта в разработката на игри Activision Blizzard в сделка на стойност $68,7 млрд.

Още от "Бизнес и финанси"

Срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава повторно с още един месец

Целта е да се даде възможност на по–голям брой земеделски стопани да спазят нормативната уредба в сектор "Тютюн", набавяйки си необходимите документи

Прочетете повече прочетете повече

Зам.-министър Павлов: СТИВ могат да участват в процеса по привличане на висококвалифицирани кадри от трети страни

В дискусията участваха още председателят на Икономическия и социален съвет Зорница Русинова, заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров, председателят на КНСБ Пламен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Премиерата на филма "Професор Димитър Добрев – патриархът на счетоводството в България" ще се излъчи на 17 април по БНТ

Документалният филм, реализиран от БНТ и финансиран от ИДЕС и УНСС, има за цел да вдъхнови младите поколения към преследването на кариера в престижната професия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени