Теменужка Петкова: ГЕРБ никога повече няма да допусне Асен Василев да е финансов министър

Ще опитат да направят правителство с втория мандат - затова и са саботирали преговорите, прогнозира депутатът

Теменужка Петкова
Теменужка Петкова Източник: Zonanews

Никога повече Асен Василев няма да получи подкрепата на ГЕРБ и да е финансов министър. Това, което Асен Василев направи, е просто непростимо. Каквото и да предприеме като извинение, това не би довело до нищо. Безкрайно възмутени сме от това, което този човек направи. Това каза в интервю за БНТ Теменужка Петкова от ГЕРБ.

 

"Мария Габриел е човек с безупречна репутация, доскорошен комисар на България, заместник-председател на Европейската народна партия", добави тя. Петкова припомни, че през юни 2023 г. беше подписана декларацията за управление между Мария Габриел и Николай Денков, която бе за мандат от 18 месеца, разделен на два периода от 9 месеца.

 

"Всички министри, които участват в този кабинет, са информирани за ситуацията, в която ще изпълняват функцията на министри в съответни министерства. Тази организирана акция по подаване на декларации със заявления за неучастие определям само като саботаж и очевидно нежелание на ПП-ДБ да бъде съставен кабинет в мандата на ГЕРБ. Трябва ясно да си признаят, че те искат избори", коментира Теменужка Петкова.

 

"Ще опитат да направят правителство с втория мандат - затова и са саботирали преговорите. ГЕРБ иска стабилно управление на България по начин, който да гарантира благоденствието и спокойствието на българите. Борисов ясно заяви, че сме отворени за разговори, но те нямат намерение това да се случи с първия, с националния мандат. Миналата година се отказахме да предложим състав на кабинет с нашия мандат при положение, че те не бяха победител на изборите", припомни още тя.

 

Името на Тагарев е било обсъждано няколко поредни дни, като от ПП-ДБ да били категорично против смяната му", разкри Петкова.

 

На въпрос дали все пак има надежда за правителство, тя отговори: "Имаме още малко време. Нека да видим. Николай Денков сутринта заяви, че очакват преговори. Сега чуваме от Асен Василев за преговори с втория мандат - с него няма да се получи нищо".

Още от "Бизнес и финанси"

Зам.-министър Иван Капитанов: В максимално кратък срок ще изплатим обезщетенията на стопаните, пострадали от вчерашната

В срещата участие взеха над 30 земеделски производители от селата Зетьово, Ценово, Гита, Държава, Свобода и други населени места от Община Чирпан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени