Това е позор! Гласят Румен Гечев за шеф на Фискалния съвет, контролиращ харчовете на държавата

Фискалният съвет бе създаден през 2015 г., има петима членове, които се избират от парламента, а първите вече са с изтекъл мандат

Румен Гечев
Румен Гечев Източник: БГНЕС
Румен Гечев да оглави Фискалния съвет. За това настояват от БСП в управляващата коалиция, съобщава "24 часа". Зам.-председателят на финансовата комисия на парламента и министър на икономическото развитие в правителството на Жан Виденов имал желание да застане начело на съвета, който следи за изпълнението на бюджетната политика.
 
Това би било едно от най-позорните действия на това оскандалено управление, ако се случи. Румен Гечев е знаков представител на най-проваленото правителство през 33-те години български посткомунизъм. По време на разразилата се в края на 1996-началото на 1997 г. т.нар. "Виденова зима", страната се потопи в хиперинфлация, девалвацията на лева достигна чудовищни размери, обедняването на милиони българи ги хвърли в страшна нищета, а фалиралите 17 банки доведоха до загуба на милиарди левове от спестяванията на вложителите и сметките на предприятията.
 
 

Още от "Бизнес и финанси"

Последни новини

Най-четени