Пекари и сладкари компенсират поскъпването с намаляване на персонала. Индексът на тържищните цени, с който се измерват цените на хранителните стоки наедро, продължава да лети нагоре, съобщи bTV. Само за месец и половина той се е повишил с 2,56%, съобщава Държавната комисия за стоковите борси и тържищата.
Цената на захарта, която е стратегическа суровина не само за сладкарския бранш, скочи с 22%. Голям е и скокът на брашно, мляко и млечни произведения, масло.
с 30% скачат разходите ни, казва пред медията пекарят Иван Петков. За да оцелее някак бизнесът му, е принуден да намалява персонала.
Собственикът на пекарна се тревожи и за това, че произвежданите от него продукти се радват на добра консумация тогава, когато клиентите са платежоспособни, а все по-малко са такива.