Васил Велев от АИКБ: Искаме оставката на ръководствата на МЕ и БЕХ заради цените на тока

От началото на месеца цената на електроенергията в страната е най-висока в целия Европейски съюз, ако не се брои Гърция

Васил Велев
Васил Велев Източник: АИКБ

Председателят на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България и ротационен председател на Асоциацията на организациите на българските работодатели Васил Велев с коментар след срещата с министър-председателят Стефан Янев заради високите цени на тока.

 

"От началото на месеца цената на електроенергията в страната е най-висока в целия Европейски съюз, ако не броим Гърция заради спецификата с хилядите острови. Причината затова е некомпетентното управление на енергетиката в ущърб на икономиката и домакинствата в България в полза на определени лица. И затова като председател на Асоциацията на българските работодатели, чиито членове дават работа на над 82% от наетите в страната, съм упълномощен да поискам оставката на ръководството на Министерство на енергетиката, на ръководството на Българския енергиен холдинг и на ръководството на ТЕЦ "Марица-изток 2", обясни той.

 

"Второ, настояваме на анализ на поведението на ЕСО и на НЕК и след такъв анализ - логичното е тези ръководства също да подадат оставка", подчерта Велев.

Още от "Бизнес и финанси"

Зам.-министър Иван Капитанов: В максимално кратък срок ще изплатим обезщетенията на стопаните, пострадали от вчерашната

В срещата участие взеха над 30 земеделски производители от селата Зетьово, Ценово, Гита, Държава, Свобода и други населени места от Община Чирпан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени