"Възраждане" дълбаят дъното - щели да искат държава членка да наложи вето за приемането ни в еврозоната

Според него в момента управляващите у нас се опитвали да манипулират данните за инфлацията

Деян Николов
Деян Николов Източник: БГНЕС

"Възраждане" ще води разговори с европейските партньори на България и ще поискаме от тях да наложат вето за приемането на страната ни в еврозоната. Това каза общинският съветник от "Възраждане" Деян Николов в предаването на БНТ "Денят започва с Георги Любенов".

 

"Темата за ротацията и за Навални е от дневния ред на външни сили на България, за нас най-важното в момента е референдумът за еврото. Нека да видим какви ще са мотивите на КС за отказа да се проведе и ще решим какво друго да правим освен протестите. Ние сме събрали 450 хиляди валидни подписа за насрочване на референдум. Конституционните съдии са взели изключително политическо решение", каза Николов. 

 

Според него в момента управляващите у нас се опитвали да манипулират данните за инфлацията. Например премахването на студентските такси било част именно от такъв опит.

 

Николов каза, че евентуалното решение за допускане на България в еврозоната ще се вземе формално от ЕЦБ и ЕК, но страните членки на еврозоната все пак имали право да наложат вето и надеждата на "Възраждане" е някоя от тях да бъде накарана да го направи.

Николов продължи да разпространява сторпроцентовият фейк за някакви мистериозни самолети с бежанци. "Много самолети, с които Австрия ни връща бежанци, кацат в София. Правят го тайно през нощта", заяви проваленият кандидат-кмет за София на "Възраждане.  

Още от "Бизнес и финанси"

Срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава повторно с още един месец

Целта е да се даде възможност на по–голям брой земеделски стопани да спазят нормативната уредба в сектор "Тютюн", набавяйки си необходимите документи

Прочетете повече прочетете повече

Зам.-министър Павлов: СТИВ могат да участват в процеса по привличане на висококвалифицирани кадри от трети страни

В дискусията участваха още председателят на Икономическия и социален съвет Зорница Русинова, заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров, председателят на КНСБ Пламен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Премиерата на филма "Професор Димитър Добрев – патриархът на счетоводството в България" ще се излъчи на 17 април по БНТ

Документалният филм, реализиран от БНТ и финансиран от ИДЕС и УНСС, има за цел да вдъхнови младите поколения към преследването на кариера в престижната професия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени