VISA и Mastercard обявиха пълно изтегляне от Русия

PayPal обяви подобна мярка в събота

Международните компании за разплащания Visa и Mastercard
Международните компании за разплащания Visa и Mastercard Източник: Zonanews

Международните компании за разплащания Visa и Mastercard обявиха, че спират своите дейности в Русия. Всички карти издадени от руски банки няма да бъдат поддържани от системите на двете компании, предаде Ройтерс, позовавайки се на изявления от компаниите. Действията им са в резултат на инвазията на Русия в Украйнa.

 

Също така картите Visa и Mastercard, издадени от финансови институции извън Русия, вече няма да работят в Русия, се казва в изявление на компанията. По-рано в събота друга компания за разплащания - PayPal обяви, че се оттегля от Русия.

 

Тази седмица двете компании обявиха, че спират работа със санкционираните банки. На 13 април 2021 г. в публикация на ТАСС ставa ясно, че Visa и Mastercard държат около 75% от руския пазар.

Още от "Бизнес и финанси"

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Близо 16 млн. лв. ще бъдат инвестирани за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

Започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени