Vivacom и А1 вдигат цените заради инфлацията

Yettel мълчат

Виваком
Виваком Източник: Zonanews

Телекомуникационните компании ще вдигнат цените заради инфлацията и през тази година, се разбра от съобщения на две от тях. През 2020 отново имаше повишение, пак през февруари. За момента потвърждение за индексацията има от Vivacom и A1, от Yettel отказват коментар.


При Vivacom актуализацията е с 4.7%

"Поради продължаващото нарастване на разходите за труд и доставка на стоки и услуги, на основание Общите условия на Vivacom от февруари 2024 г. цената на месечния абонамент за част от основните и допълнителните услуги ще бъде увеличена с натрупаната инфлация за 2023 г. - 4.7%", се казва в съобщение на сайта на компанията.


Уточнява се, че няма да бъдат вдигани цените за социални абонаментни планове и планове за хора с увреждания за мобилни и фиксирани гласови услуги (Smart S+, Optima 250, Инвалиди 160, Инвалиди 300, Ограничен).

 

Vivacom
Vivacom Източник: Zonanews

Старите суми ще продължат да плащат и абонатите, които имат договори с придобитите оператори "Цифрова кабелна телевизия" ООД, "НЕТ1" ЕООД (Net1) и "Телнет" ООД. Бонусът важи и за нови тарифни линии, които са започнали да се предлагат през миналата година - EON SAT LIGHT, FULL, PREMIUM, неограничен 4G интернет за дома (Mobix XL), високоскоростен 5G интернет за дома и офисa, както и за услуги, за които е подписано споразумение за нов срок на договора след 1 януари 2024 г.


А1 обмислят колко да е индексацията

Пред БТА от А1 посочват, че разходи им са сериозно увеличени, което налага да се извърши индексация на месечните абонаменти такси. "Това е стандартна практика в ЕС, която е предвидена в договорите и съответно приложимите към тях Общи условия на нашите клиенти. Анализираме влиянието на инфлацията върху нашия бизнес, за да можем да вземем най-доброто решение за нашите абонати и за компанията. След като имаме готовност, ще уведомим нашите клиенти във възможно най-кратки срокове", уточняват от телекома.

 

Мобилен оператор А1
Мобилен оператор А1 Източник: Zonanews

Yettel мълчат
Най-лаконични към момента са от Yettel, като посочват, че на този етап не биха коментирали темата.

 

Yettel
Yettel Източник: Zonanews

 

Още от "Бизнес и финанси"

Зам.-министър Иван Капитанов: В максимално кратък срок ще изплатим обезщетенията на стопаните, пострадали от вчерашната

В срещата участие взеха над 30 земеделски производители от селата Зетьово, Ценово, Гита, Държава, Свобода и други населени места от Община Чирпан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени