Yettel вдига цените на месечните абонаменти с 9.5%

Миналата седмица и другите два мобилни оператора в България - А1 и "Виваком", също заявиха такова намерение

Yettel
Yettel Източник: Zonanews

"Йетел България" ще индексира месечните абонаменти спрямо официално обявения от Националния статистически институт средногодишен Индекс на потребителските цени за 2023 г., който е в размер на 9.5%, се казва в съобщение на сайта на компанията.

 

Индексацията ще бъде отразена във фактурите, издавани от 5 февруари 2024 г. Цените на останалите услуги, ползвани от потребителите, като интернет, телевизия, домашен телефон, планове за хора с увреждания, лизингови вноски, остават същите. Няма да се индексират и договори за мобилни услуги за частни клиенти, сключени след 05.11.2023 г.

 

Миналата седмица и другите два мобилни оператора в България - А1 и "Виваком", също заявиха такова намерение. Абонатите на "Виваком" ще плащат с 4.5% повече, отколкото миналата година, а в А1 още обмислят какъв ще е процентът на поскъпване.

 

Индексация на месечните абонаменти такси е предвидена в договорите и Общите условия. През 2023 г. отново имаше повишение, пак през февруари. 

Още от "Бизнес и финанси"

Зам.-министър Иван Капитанов: В максимално кратък срок ще изплатим обезщетенията на стопаните, пострадали от вчерашната

В срещата участие взеха над 30 земеделски производители от селата Зетьово, Ценово, Гита, Държава, Свобода и други населени места от Община Чирпан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени