Йордан Арабаджиев: Бизнесът губи милиони евро

"Държавата да прогледне" - призовава той

Йордан Арабаджиев
Йордан Арабаджиев Източник: Пловдив прес

"На двата моста на Дунав наблюдаваме нещо, което не би следвало да е актуално в 21 век - няма обособени паркинг зони, където тежкотоварните автомобили да престояват, докато изчакват преминаването си през границата. Трагично е положението на границата с Румъния - и на двата моста" - каза пред БНР Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи.

 

Той даде пример с същите проблеми, които са съществували на други гранични пунктове, но са решени с изграждането на буферни паркинги.

"От години апелираме за една национална транспортна политика, която да обхване и преминаването през граничните пунктове, чрез обособяване на такива паркинг зони, но явно никой не желае да ни чуе", заяви Арабаджиев.  

 

По думите на изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи "една смяна на граничните органи се извършва за 1 час сутрин и 1 час вечер, т.е. вместо 24 часа - работят 22 часа" и има усложнени процедури, които усложняват преминаването през граничните пунктове с Румъния.

 

"Това води до загуби за бизнеса и дискомфорт за хората, които живеят в близките населени места. Ние се чудим как държавата не прогледна досега, за да разбере, че бизнесът губи милиони евро от изчакване. Ако един транспорт не е бърз, той не е привлекателен" - заяви Арабаджиев.

Още от "Бизнес и финанси"

Срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава повторно с още един месец

Целта е да се даде възможност на по–голям брой земеделски стопани да спазят нормативната уредба в сектор "Тютюн", набавяйки си необходимите документи

Прочетете повече прочетете повече

Зам.-министър Павлов: СТИВ могат да участват в процеса по привличане на висококвалифицирани кадри от трети страни

В дискусията участваха още председателят на Икономическия и социален съвет Зорница Русинова, заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров, председателят на КНСБ Пламен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Премиерата на филма "Професор Димитър Добрев – патриархът на счетоводството в България" ще се излъчи на 17 април по БНТ

Документалният филм, реализиран от БНТ и финансиран от ИДЕС и УНСС, има за цел да вдъхнови младите поколения към преследването на кариера в престижната професия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени