Зърнопроизводителите: Ситуацията не е розова, може да се очакват активни протестни действия

На заседание ще обсъдят предложения от земеделското министерство начин за изплащане на втория транш от "украинската помощ”

Зърнопроизводители
Зърнопроизводители Източник: ПП ГЕРБ

Управителният съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите се очаква да проведе заседание във вторник. Ще бъде обсъден предложения от земеделското министерство начин за изплащане на втория транш от  "украинската помощ".

 

По-рано тази година беше договорено 325 милиона лева да бъдат изплатени до 30 септември. Вчера обаче Министерският съвет обяви само 200 милиона, а остатъкът е предложено да бъде изплатен през ноември. Ако браншовите организации не приемат предложението, може да се очакват активни протестни действия, заявиха от сектора.

 

"Среща с финансовото министерство не е имало. Вчера имахме разговор с Министерството на земеделието. Министърът на финансите е извън страната и поискахме среща с него, когато се прибере. Забавянето не е 10-15 дни. Това, което се говори като срокове е краят на ноември, а срокът за изплащането на тази помощ беше 30 септември. Ситуацията не е розова и с добиви, и с цени, и с разходи. Не трябваше по този начин да се подхожда към 58 000 земеделски производителя”, каза в ефира на NOVA Илия Проданов от Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Още от "Бизнес и финанси"

Министър Николов обсъди възможностите за инвестиции у нас с представители на японска бизнес делегация

Представителите на японските компании проявяват интерес за инвестиции в областта на филмопроизводството, IT индустрията, хранително-вкусовата промишленост и туризма

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени